Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tallialue

Täältä löydät esittelyn Koivurannan alueesta.

Koivurannan tila

Koivuranta sijaitsee 8 km Tammivuoren keskustasta itään. Tila toimi ennen maatilana, mutta toisen omistajan kuoltua paikka siirtyi myyntiin. Tiluksiin kuuluu myös viljeltävää peltoa ja omaa metsää.

Tallit

Nykyinen tuntsaritalli toimi ennen navettana, ja sinne on myöhemmin rakennettu 15 karsinaa tuntihevosille. Tuntsaritallissa on myös pesuboksi hevosille, sekä wc ja hoitajahuone. Satulahuoneessa säilytetään hevosten varusteita. Jokaisen karsinan edestä löytyy harjaämpäri ja karsinan ulkopuolella on koukku, jossa roikkuu riimu ja riimunnaru. Tallissa on myös heinävintti, jonne pääsee luukusta. Luukun lähellä on tikkaat, jotka nojaavat seinää vasten.

Yksäritallissa on 10 karsinaa, ja sieltäkin löytyy satulahuone. Vessaa ja pesupaikkaa ei löydy, mutta kesäisin yksärit voi pestä ulkona harjauspuomilla, koska vieressä on vesiletku. Yksäritallissa ei ole heinävinttiä, mutta heinät voi hakea tuntsaripuolelta.

Leirimökki

Koivurannan pihapiirissä on myös yksi punaiseksi maalattu leirimökki, jossa leiriläiset majoittuvat. Mökissä on wc, sauna, suihkutilat sekä keittiö. Myös pieni oleskeluhuone löytyy, jossa on televisio ja mm. hevoslehtiä. Mökissä on 3 neljän hengen makuuhuonetta.

Kenttä ja maneesi

Koivurannassa on tilava ratsastuskenttä ja punaseinäinen maneesi. Kenttä on valaistu, aidattu ja aidasta löytyy kouluradan kirjaimet. 

Maneesin toisessa päädyssä on iso ovi ratsukoille, ja toisessa päässä on pienempi ovi katsomoon. Maneesin katsomossa on 2 penkkiriviä. Maneesin seinillä on muutama peili sekä kello.

Tarhat

Koivurannan pihapiirissä on 6 hiekkapohjaista tarhaa. Tarhat on aidattu valkoiseksi maalatuilla puuaidoilla. Vähän matkan päässä tallilta on muutama iso laidun isolla niityllä. Hevoset pääsevät aina heinäkuun ajaksi laitsalle kesälomalle.

Maastot

Koivurannan tilan Tammivuoren keskustan puoleisella puolella ei ole maastoja, paitsi niitty jonne on rakennettu maastoesteitä. Toisella puolella taas on paljon kuusimetsää, jossa maastoreitit kulkevat. Koivurannassa on monia eri maastolenkkejä, joista yhdellä on myös pimeällä valaistu laukkasuora. Yksi reitti vie järvelle, jossa uitetaan hevosia mm. leireillä. Jonkin verran kauempana Koivurannasta on kota, jonka luona voi yöpyä vaikka teltassa, jos haluaa tehdä yövaelluksen.

©2019 Harrastetalli Koivuranta - suntuubi.com